Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Characters & Psykers

This entry is part 7 of 12 in the series Warhammer 40K 6th Edition Quiz

40K 6th Edition QuizNow we’re on to the 7th part of the quiz series focusing on characters and psykers. Quiz away.

Question #1) Precision shots are when a character does what?

Spoiler

Answer #1) Rolls a 6 to-hit (pg. 63).

[collapse]

 

Question #2) What happens if an enemy character refuses a challenge?

Spoiler

Answer #2) The challenger gets to nominate an enemy character that could have accepted the challenge and that model cannot attack in the close combat. Also, that model’s leadership cannot be used for the unit in that phase (pg. 64).

[collapse]

 

Question #3) How does Moral Support work with regards to challenges?

Spoiler

Answer #3) If a unit is fighting a single character and there is a challenge going on then the unit’s character receives one re-roll for every 5 models watching the combat (pg. 65).

[collapse]

 

Question #4) What test is required by a character for a Glorious Intervention?

Spoiler

Answer #4) An initiative test (pg. 65).

[collapse]

 

Question #5) If a psyker is mastery level 2 then how many warp charges does the psyker have?

Spoiler

Answer #5) 2, one for each mastery level (pg. 66)

[collapse]

 

Question #6) A psychic tests is what type of test?

Spoiler

Answer #6) A leadership test (pg. 67).

[collapse]

 

Question #7) Is a psyker able to take an invulnerable save if the psyker suffers perils of the warp?

Spoiler

Answer #7) Nope, no saves are allowed (pg. 67).

[collapse]

 

Question #8) If a unit does not contain any psykers and there is no psychic hood within 6″ then what roll do they need to deny the witch? — Assume no other form of psychic defense as well.

Spoiler

Answer #8) A 6 (pg. 68).

[collapse]

 

Question #9) Does a psyker needs line of sight to use a witch fire power?

Spoiler

Answer #9) Yes as it’s a shooting attack (pg. 69).

[collapse]

 

Question #10) What does a nova power do?

Spoiler

Answer #10) Hits all enemy units within the power’s given range (pg. 69).

[collapse]

 

Series Navigation

<< Warhammer 40K 6th Edition Quiz: WeaponsWarhammer 40K 6th Edition Quiz: Vehicles (Part 1) >>
  • Seems like a pretty easy quiz. After reading through (most of) the rulebook just once and playing one game, they all were simple to answer.

    It’s worth noting that I didn’t know a character who refuses a challenge can’t lend his leadership to the unit. Thanks for pointing that out.
    Otherwise, it seemed like your previous quizes were more thought out than these. These tend to be word for word from the rulebook. I’d find quizes that dealt with interactions between multiple rules to be far more entertaining.
    Just a thought…

    • I guess I wasn’t feeling as inspired when I did this one, though the aim of these ones isn’t to be too complex, more to just cover the basics. I’ll be doing an advanced one later that takes into account multiples rules and interactions.

%d bloggers like this: