Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Morale & Special Rules

This entry is part 4 of 12 in the series Warhammer 40K 6th Edition Quiz

40K 6th Edition QuizFor the fourth quiz I’ll go over morale and the universal special rules. I could make this quiz extremely long since there are so many special rules but instead I’m focusing on the more common ones, or at least more known.

All the prior quizzes can be found to the right.

Question #1) When making a morale check what must you roll to pass?

Spoiler

Answer #1) At or under your LD (leadership), value on 2D6 (pg. 29).

[collapse]

Question #2) Your unit consists of 5 models and 2 were removed as casualties from shooting. Do you need to make a morale check?

Spoiler

Answer #2) Yes because the casualties were 25% or more of the unit’s strength (pg. 29).

[collapse]

 

Question #3) A unit of yours is falling back and the opponent decides to assault it. You roll your LD test and fail, what happens?

Spoiler

Answer #3) The unit is removed, destroyed (pg. 31).

[collapse]

Question #4) What does fleet do?

Spoiler

Answer #4) Allows you to re-roll one or more dice when running and charging (pg. 35).

[collapse]

 

Question #5) What does furious charge do?

Spoiler

Answer #5) Grants +1S (strength), on the turn you charge into close combat (pg. 37).

[collapse]

Question #6) If a model of yours has the jink special rule and it moves flat-out, what save does it have?

Spoiler

Answer #6) It has a 4+ cover save (pg. 38).

[collapse]

 

Question #7) What AP (armor piercing), value does rending have if it rolls a 6 to-wound?

Spoiler

Answer #7) A value of AP2 (pg. 41).

[collapse]

Question #8) How many hits does a unit take when an enemy model vector strikes it?

Spoiler

Answer #8) It takes D3+1 hits (pg. 43).

[collapse]

 

Series Navigation

<< Warhammer 40K 6th Edition Quiz: AssaultWarhammer 40K 6th Edition Quiz: Unit Types >>
%d bloggers like this: