Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Weapons

This entry is part 6 of 12 in the series Warhammer 40K 6th Edition Quiz

40K 6th Edition QuizOn to the 6th part in the quiz series on rules for Warhammer 40K 6th edition. You can find the previous quizzes off to the right or by clicking the series link.

Question #1) What’s the AP (armor piercing), value of a ‘close combat weapon’?

Spoiler

Answer #1) AP- (pg. 51)

[collapse]

Question #2) What do ordnance weapons roll for armor penetration?

Spoiler

Answer #2) They roll 2D6 and select the highest (pg. 51).

[collapse]

Question #3) Can you charge after firing a salvo weapon?

Spoiler

Answer #3) No (pg. 52).

[collapse]

 

Question #4) A template weapon being fired during overwatch inflicts how many hits?

Spoiler

Answer #4) D3 hits (pg. 52).

[collapse]

Question #5) What is the strength of a force axe?

Spoiler

Answer #5) +1 to the wielder’s strength (pg. 60).

[collapse]

 

Question #6) What is the AP value of a power maul?

Spoiler

Answer #6) AP4 (pg. 61).

[collapse]

Question #7) What is the range, strength, AP and type for an assault grenade that is being thrown?

Spoiler

Answer #7) Range 8″, S3, AP- and Assault 1, Blast (pg. 61).

[collapse]

Question #8) Units with defensive grenades gain what special rule against shooting when units are within 8″ of them and they have not gone to ground?

Spoiler

Answer #8) Stealth (pg. 62).

[collapse]

 

 

 

Series Navigation

<< Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Unit TypesWarhammer 40K 6th Edition Quiz: Characters & Psykers >>
%d bloggers like this: