Warhammer 40K Beginners Quiz #10: Vehicles (Part 1)

This entry is part 10 of 14 in the series Warhammer 40K 5th Edition Beginners Quiz

Beginners QuizThese quizzes are aimed at those who are new to 40K and looking to test their knowledge. The questions will be geared to ensure players have the basics down. Veterans are welcomed to participate as well since brushing up on rules periodically can only help you out immensely.

Feel free to take the quiz and post your thoughts and results on it below in the comments.

Prior Quizzes
40K Beginners Quiz #1: Preliminary Stuff
40K Beginners Quiz #2: Movement Phase
40K Beginners Quiz #3: Shooting Phase (Part 1)
40K Beginners Quiz #4: Shooting Phase (Part 2)
40K Beginners Quiz #5: Weapons
40K Beginners Quiz #6: Assault Phase (Part 1)
40K Beginners Quiz #7: Assault Phase (Part 2)
40K Beginners Quiz #8: Morale
40K Beginners Quiz #9: Characters, Psykers & Unit Types

Question #1: If a vehicle moves through area terrain, what happens?

Spoiler

Answer #1: It rolls a D6 and on a 1 it is immobilized.

[collapse]

 

Question #2: A vehicle that moves at combat speed may fire how many weapons?

Spoiler

Answer #2: A single primary weapon (above S4), and any defensive weapons (S4 and below).

[collapse]

 

Question #3: If a vehicle fires an ordnance weapon, can it fire any other weapons too?

Spoiler

Answer #3: No. Even if it did not move may it fire weapons in addition to ordnance weapons.

[collapse]

 

Question #4: You fire a S9 weapon at a vehicle that’s AV13 (armor value 13), what roll do you need to get a penetrating hit?

Spoiler

Answer #4: A 5 or better. You need to exceed the armor value to penetrate.

[collapse]

 

Question #5: What benefit does an AP1 weapon give you when damaging a vehicle?

Spoiler

Answer #5: It adds +1 to the damage result.

[collapse]

 

Question #6: How much of a vehicle’s facing must be hidden in order for it to get a cover save?

Spoiler

Answer #6: At least 50%.

[collapse]

 

Question #7: If a vehicle has not moved and you assault it, what roll do you need to hit it?

Spoiler

Answer #7: You automatically hit a vehicle that has not moved or is immobilized.

[collapse]

 

Question #8: What is the unit choherency distance for a vehicle squadron?

Spoiler

Answer #8: 4″

[collapse]

 

Series Navigation

<< Warhammer 40K Beginners Quiz #9: Characters, Psykers & Unit TypesWarhammer 40K Beginners Quiz #11: Vehicles (Part 2) >>
%d bloggers like this: