Warhammer 40K Beginners Quiz #11: Vehicles (Part 2)

This entry is part 11 of 14 in the series Warhammer 40K 5th Edition Beginners Quiz

Beginners QuizThese quizzes are aimed at those who are new to 40K and looking to test their knowledge. The questions will be geared to ensure players have the basics down. Veterans are welcomed to participate as well since brushing up on rules periodically can only help you out immensely.

Feel free to take the quiz and post your thoughts and results on it below in the comments.

Prior Quizzes
40K Beginners Quiz #1: Preliminary Stuff
40K Beginners Quiz #2: Movement Phase
40K Beginners Quiz #3: Shooting Phase (Part 1)
40K Beginners Quiz #4: Shooting Phase (Part 2)
40K Beginners Quiz #5: Weapons
40K Beginners Quiz #6: Assault Phase (Part 1)
40K Beginners Quiz #7: Assault Phase (Part 2)
40K Beginners Quiz #8: Morale
40K Beginners Quiz #9: Characters, Psykers & Unit Types
40K Beginners Quiz #10: Vehicles (Part 1)

Question #1: Occupants of a transport vehicle may not fire from it if it moved at what speed?

Spoiler

Answer #1: Cruising speed, more than 6″.

[collapse]

 

Question #2: How close does a unit need to be to an access point in order to get into the transport?

Spoiler

Answer #2: 2″

[collapse]

 

 

Question #3: If a vehicle has not moved, can you disembark and move normally?

Spoiler

Answer #3: Yes, the vehicle may also then move normally tool.

[collapse]

 

 

Question #4: You have a unit in a vehicle and the vehicle is shaken. Can the unit inside fire out of the vehicle?

Spoiler

Answer #4: No. They would have to disembark to be able to fire.

[collapse]

 

 

Question #5: What type of test does a unit need to make if their vehicle is wrecked or destroyed?

Spoiler

Answer #5: A pinning test.

[collapse]

 

 

Question #6: What happens to a unit when it is tank shocked?

Spoiler

Answer #6: The unit must make a morale test. If it fails then they fall back. If they pass then the unit moves out of the way of the tank the shortest distance possible.

[collapse]

 

Question #7: If a unit is tank shocked and passes the morale test, what type of attack can a model choose to make?

Spoiler

Answer #7: Any model that was in the path of the tank can choose to death or glory.

[collapse]

 

Related Reading  Necron Strategy/Tactics/My Thoughts Part 1

Question #8: Other than tank shocking, what other tank specific manoeuvre can a tank perform?

Spoiler

Answer #8: Ramming.

[collapse]

Series Navigation

<< Warhammer 40K Beginners Quiz #10: Vehicles (Part 1)Warhammer 40K Beginners Quiz #12: Vehicles (Part 3) >>
%d bloggers like this: