Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Unit Types

This entry is part 5 of 12 in the series Warhammer 40K 6th Edition Quiz

40K 6th Edition QuizPlugging along we come to unit types in the 5th part of the quiz series for 40K 6th edition. All the previous quizzes are on the right.

Question #1) How far can jetbikes turbo-boost?

Spoiler

Answer #1) Up to 24″ (pg. 45).

[collapse]

 

Question #2) What is the toughness value of an artillery gun model?

Spoiler

Answer #2) T7 (pg. 46).

[collapse]

 

Question #3) Jump units that do not use their jump packs in the movement phase may make what sort of attack in the assault phase?

Spoiler

Answer #3) Hammer of Wrath (pg. 47).

[collapse]

 

Question #4) How far can a jet pack unit move in the assault phase if it is not charging?

Spoiler

Answer #4) Up to 2D6″ (pg. 47).

[collapse]

 

Question #5) A monstrous creature can shoot how many weapons?

Spoiler

Answer #5) Up to 2 weapons (pg. 48).

[collapse]

 

Question #6) How far can beasts move?

Spoiler

Answer #6) Up to 12″ (pg. 48).

[collapse]

 

Question #7) What special rules do cavalry have?

Spoiler

Answer #7) Fleet and Hammer of Wrath (pg. 48).

[collapse]

 

Question #8) What two modes of travel does a flying monstrous creature have?

Spoiler

Answer #8) Swooping and Gliding (pg. 49).

[collapse]

 

Series Navigation

<< Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Morale & Special RulesWarhammer 40K 6th Edition Quiz: Weapons >>
  • Thor, are you certain about #3? From p. 47, it just looks like you get the Hammer of Wrath attack as long as you are “A model that uses its jump pack to charge …”

    • At the start of the Jump Units entry the book states that Jump Units can use their jump packs in the Movement or Assault phase but that they can’t do both. Therefore a unit that has used its jump packs in Movement can’t use them to charge and won’t get Hammer of Wrath. It forces you to make a decision between the guaranteed extra 6″ movement to get into position or a re-roll to charge distance plus Hammer of Wrath.

%d bloggers like this: