Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Vehicles (Part 3)

This entry is part 10 of 12 in the series Warhammer 40K 6th Edition Quiz

40K 6th Edition QuizThe last vehicle quiz! This is the 10th part in 6th edition quiz series and it’s almost done. Just a few more left.

Question #1) If a chariot moved at combat speed and makes a sweep attack then what roll does the chariot need to hit the unit?

Spoiler

Answer #1) A 3+ (pg. 82).

[collapse]

 

Question #2) How far can a heavy vehicle move?

Spoiler

Answer #2) Never more than combat speed – 6″ (pg. 83).

[collapse]

 

Question #3) How far is a fast vehicle’s flat out move?

Spoiler

Answer #3) 12″ (pg. 83).

[collapse]

 

Question #4) If a skimmer move flat out in its previous movement phase and is then immobilized what happens to it?

Spoiler

Answer #4) It becomes wrecked (pg. 83).

[collapse]

 

Question #5) Can a walker fire overwatch?

Spoiler

Answer #5) Yes (pg. 84).

[collapse]

 

Question #6) If a walker is immobilized then what armor facing is hit in close combat?

Spoiler

Answer #6) The rear armor (pg. 84).

[collapse]

 

Question #7) If a tank performs a tank shock can it later move flat out?

Spoiler

Answer #7) No (pg. 85).

[collapse]

 

Question #8) If a Land Raider (AV 14), performs a ram against a Rhino (AV 11), and moves 9″ to come into contact with the Rhino then what is the strength of the hit against the Rhino and in return against the Land Raider?

Spoiler

Answer #8) S8 against the Rhino (+4 for 4pts over AV10, +3 for each 3″ the LR moved and +1 for being a tank), and S5 back to the Land Raider (+1 for 1pt over AV10, +3 for each 3″ the LR moved and +1 for being a tank).

[collapse]

 

Series Navigation

<< Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Vehicles (Part 2)Warhammer 40K 6th Edition Quiz: Battlefield Terrain (Part #1) >>
  • Good post. I thought you had got the fast vehicles wrong, I thought it was 18″, which is actually a fast skimmer.

    • I thought about clarifying it but the wording I used is the wording in the BRB so I figured screw it.

      • Wording is fine, dude. I just read it quickly and thought fast vehicle.
        Subject: [creativetwilight] Re: 40K 6th Edition Quiz: Vehicles (Part 3)

  • I liked question #8 because it actually made me think (I got it wrong, by the way–forgot to add the “tank” point… doh!)

    • Just wait for the advanced quiz. More up your alley.

%d bloggers like this: