Warhammer 40K Beginners Quiz #9: Characters, Psykers & Unit Types

This entry is part 9 of 14 in the series Warhammer 40K 5th Edition Beginners Quiz

Beginners QuizThese quizzes are aimed at those who are new to 40K and looking to test their knowledge. The questions will be geared to ensure players have the basics down. Veterans are welcomed to participate as well since brushing up on rules periodically can only help you out immensely.

Feel free to take the quiz and post your thoughts and results on it below in the comments.

Prior Quizzes
40K Beginners Quiz #1: Preliminary Stuff
40K Beginners Quiz #2: Movement Phase
40K Beginners Quiz #3: Shooting Phase (Part 1)
40K Beginners Quiz #4: Shooting Phase (Part 2)
40K Beginners Quiz #5: Weapons
40K Beginners Quiz #6: Assault Phase (Part 1)
40K Beginners Quiz #7: Assault Phase (Part 2)
40K Beginners Quiz #8: Morale

Question #1: In what phase do independent characters (ICs), join a unit?

Spoiler

Answer #1: End of the movement phase.

[collapse]

 

Question #2: If an IC is joined to a unit and they assault an enemy, what type of combat is it? (sorry this is a bit confusing; hard to word this one)

Spoiler

Answer #2: It’s a multiple combat as ICs are treated as a separate unit in the combat.

[collapse]

 

Question #3: You have a model that’s LD10 (leadership ten), what roll does it need to pass to make a psychic test?

Spoiler

Answer #3: Roll 2D6 and you need to score a 10 or less. It’s a standard leadership test.

[collapse]

 

Question #4: If a monstrous creature is moving through area terrain then what do you roll for movement distance?

Spoiler

Answer #4: 3D6 and pick the highest as it has ‘move through cover’.

[collapse]

 

Question #5: How far does jump infantry move?

Spoiler

Answer #5: 12″

[collapse]

 

Question #6: How far does jump infantry move if falling back?

Spoiler

Answer #6: 3D6″

[collapse]

 

Question #7: What special rule do bikes have that aids their movement?

Spoiler

Answer #7: Turbo boosters, it allows them to move up to 24″.

[collapse]

 

Question #8: What is the charge range of beasts and cavalry?

Spoiler

Answer #8: 12″

[collapse]

 

Question #9: What AV (armor value), do the guns in an artillery unit count as? (a bit of a tough one)

Spoiler

Answer #9: AV10

[collapse]

 

Related Reading  1,850 Shrike List - Final Testing

Series Navigation

<< Warhammer 40K Beginners Quiz #8: MoraleWarhammer 40K Beginners Quiz #10: Vehicles (Part 1) >>
%d bloggers like this: